Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vara de la Rio de Janeiro a inceput, vineri seara, pe Stadionul Olimpic Maracana, in acordurile melodiei ''Aquele Abraco'', in interpretarea lui Luiz Melodia, relateaza Agerpres. Apoi, Paulinho da Viola a interpretat imnul national al Braziliei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jocurile de la Rio, prima editie din America de Sud a marii competitii polisportive, au fost atribuite metropolei braziliene in 2009 si se vor desfasura pana in data de 21 august.

Aproape 40 de sefi de state asista la ceremonia de deschidere, mult mai putini fata de editiile precedente ale Jocurilor, Beijing 2008 si Londra 2012. Brazilia va fi reprezentata de presedintele interimat Michel Temer, in timp ce presedinta suspendata a tarii, Dilma Rousseff, va lipsi, la fel ca si Luiz Inacio Lula da Silva, presedintele anterior al Braziliei, artizanul acordarii organizarii Jocurilor.

La ceremonia de deschidere participa 5.500 voluntari, cu 5.000 de costume, vor defila 207 delegatii si 11.456 sportivi. Romania va participa la JO 2016 cu o echipa formata din 96 de sportivi, portdrapel la ceremonie fiind gimnasta Catalina Ponor, tripla campioana olimpica in 2004, la Atena.