​Ciclistul Serghei Tvetcov va reprezenta Romania la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august), urmand sa intre in concurs sambata, dar nu are bicicleta. Compania aeriana Air China a ratacit bicicleta de cursa a rutierului si ar trebui sa ajunga al Rio cu o cursa Air France, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tvetcov a confirmat ca bicicleta sa de concurs a ramas la Beijing, unde s-a pregatit inaintea Jocurilor Olimpice 2016, fiind ratacita de compania Air China. In cele din urma, bicicleta, in husa careia se afla si pantofii sai de cursa, a fost trimisa la Paris, de unde ar trebui sa ajunga al Rio cu o cursa Air France.

Serghei Tvetcov se pregateste la Rio cu bicicleta sa de rezerva si spera ca bicicleta de cursa sa ajunga in Brazilia in timp util.

Rutierul de peste Prut a precizat ca oricare va fi situatia va putea lua startul in cursa de sambata.

Competitia la care va lua parte Tvetcov este cea de sosea, proba de fond, programata sa aiba loc sambata 6 august, cu incepere de la ora 15:30 (ora Romaniei). Favoritii cursei sunt castigatori sau cel putin protagonisti ai Marilor Tururi (al Italiei, al Frantei si al Spaniei). Participantii vor avea de infruntat aceeasi lungime de 256,4 kilometri, trecand prin locuri exotice, ca Plaja Ipanema si Plaja Copacabana.