Ciclistul slovac Peter Sagan, campionul mondial en-titre, a semnat un contract valabil pe trei ani cu echipa germana Bora-Hansgrohe, incepand din 2017. Sagan va ramane liber de contract, dupa ce Oleg Tinkov, cel care a sustinut financiar echipa Tinkoff, a anuntat ca se va retrage la sfarsitul sezonului 2016.

Peter SaganFoto: letour.fr

In acest an, Peter Sagan a reusit sa castige prima sa clasica "monument" din cariera (Turul Flandrei), dar si sa obtina pentru al cincilea an consecutiv tricoul verde, in Turul Frantei (la capatul unei editii in care a castigat trei etape si a primit si titlul de "super-combativul" turului).

In conditiile in care Tinkoff se va desfiinta la finalul sezonului, Bora ii va achizitiona si pe Maciej Bodnar, sprinterii slovaci Michael Kolar si Erik Baska, precum si pe fratele lui Peter Sagan, Juraj.

"Este o mare onoare sa ii uram bun venit unuia dintre cei mai mari si mai populari ciclisti din era noastra. Am incercat sa ii oferim un climat familiar ai suntem convinsi ca parteneriatul dintre noi va fi unul plin de succese", a spus team manager-ul Ralpg Denk, conform cyclingquotes, citat de Digi Sport.

Peter Sagan a anuntat, pe contul sau de facebook, ca va rula pentru echipa germana, incepand din sezonul urmator.

"Am placerea sa va anunt ca incepand cu anul 2017 voi concura pentru echipa Bora-Hansgrohe timp de trei sezoane. Trecerea in WorldTour a echipei arata ambitiile acestei formatii. Cred ca Bora-Hansgrohe este echipa potrivita pentru mine, mai ales ca mai multi coechipieri de la Tinkoff vor veni aici", a scris Peter Sagan pe contul sau de facebook.

Peter Sagan a tinut sa ii multumeasca patronului echipei Tinfoff, Oleg Tinkov: "Sezonul 2016 este departe de a fi incheiat si voi incerca sa mai aduc victorii pentru Tinkoff. Vreau sa-i multumesc lui Oleg Tinkov pentru sprijinul si oportunitatea de a concura intr-una dintre cele mai bune echipe de ciclism din lume. Chiar daca va pleca din ciclism la finalul anului, mostenirea lui Tinkov va ramane", a scris Sagan.