Ample lucrari de reparatie au inceput in Satul Olimpic de la Rio de Janeiro pentru a inlatura preocuparile legate de cazare ale sportivilor, dupa ce echipa Australiei a acuzat conditiile proaste si a refuzat sa se cazeze in satul olimpic pana nu vor fi facute imbunatatiri, informeaza The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Duminica, sefa delegatiei australiene, Kitty Chiller, s-a declarat ingrijorata de "toaletele blocate, apa care curge din plafon si fire care ies din pereti" in interiorul complexului de blocuri de apartamente destinate cazarii sportivilor pe durata Jocurilor Olimpice, care se vor desfasura in perioada 5-21 august.

Staful Comitetului Olimpic Australian trebuia sa se instaleze in Satul Olimpic pe 21 iulie, dar s-au cazat la hotelurile din oras, acuzand conditiile "de nelocuit" din satul olimpic.

"Am avut o echipa mare de instalatori aici, au facut teste pe fiecare teava din fiecare baie a fiecarui apartament din cele 14 etaje ale noastre", a declarat Kitty Chiller, pentru ABC News.

Sute de sportivi au sosit duminica in Satul Olimpic de la Rio, cel mai mare de la o Olimpiada. Boxeurii si canoistii australieni, printre care Shelley Watts si Jessica Fox, sunt asteptati sa soseasca luni la Rio.

Pana la ceremonia de deschidere, pe 5 august, majoritatea din cei 10.000 de sportivi care sunt asteptati la Rio vor fi gazduiti in cele 31 de cladiri. Site-ul oficial al Rio 2016 anunta ca facilitatile ar include cele mai recente forme de confort. "Sportivii din Satul Olimpic vor fi tratati ca niste regi, fiind, pana la urma, vedetele acestui eveniment ", se arata pe site-ul oficial al competitiei.

"Avem probleme cu instalatia, am avut scurgeri la tevi", a declarat Mike Tancred, purtatorul de cuvant al echipei australiene. "Avem probleme cu electricitatea si iluminatul de pe casa scarilor. Am facut un test de stres sambata."

Kitty Chiller a declarat: "A existat un miros puternic de gaz in unele apartamente si un scurtcircuit electric. Am locuit in hotelurile din apropiere deoarece Satul Olimpic nu este sigur.''

Oficialii Jocurilor Olimpice de la Rio au vorbit despre problemele existente si au promis ca echipajele vor lucra 24 de ore pe zi pana cand totul va fi rezolvat.

"Sportivii ale caror conditii de sedere nu sunt terminate vor fi cazati in cele mai bune conditii in alte cladiri disponibile", au spus oficialii JO 2016.

Chiller a precizat ca si sportivii din Noua Zeelanda si Marea Britanie au intampinat aceleasi probleme, insa oficialii britanici s-au distantat de aceasta controversa, mentionand ca aceste probleme nu sunt neobisnuite in cazul cladirilor noi.

Pe de alta parte, italienii au intampinat atatea probleme incat au angajat propriii oameni care sa se ocupe de renovare, scrie Gazzetta dello Sport, la fel procedand si olandezii.

Primarul din Rio, Eduardo Paes, a reactionat la plangerile australienilor si a spus ca reparatiile vor fi facute. "Voi pune un cangur in fata cladirilor ocupate de ei, ca sa sara, si ei sa se simta ca acasa”. Edilul a adaugat si ca, fata de Olimpiada din 2000 de la Sydney, conditiile din Rio sunt mai bune.