Americanca Kendra Harrison a castigat in 12 secunde si 20 de sutimi proba feminina de 100 de metri garduri, in prima zi a etapei Diamond League de la Londra, si a doborat recordul mondial stabilit de Yordanka Donkova in 1988, informeaza Reuters.

Kendra HarrisonFoto: diamondleague.com

Harrison a terminat pe locul sase calificarile din SUA pentru Jocurile Olimpice de la Rio si nu va participa la Olimpiada, deoarece se aleg doar primele trei locuri. Americanca s-a prabusit in lacrimi dupa ce ceasul a aratat cel mai bun timp al anului.

Performanta obtinuta de americanca a fost cu o sutime mai buna decat cea stabilita de bulgaroaica Yordanka Donkova in 1988, cu patru ani inainte de nasterea lui Harrison.

Harrison a fost urmata de americancele Brianna Rollins (12.57), Kristi Castlin (12.59) si Ali Nia (12.63). Cele trei sportive au terminat in aceeasi ordine calificarea din SUA pentru Jocurile Olimpice si vor merge la Rio.

"Am vrut sa vin aici sa ma razbun, sa arat ce pot face, chiar daca nu voi fi in echipa olimpica. Suna remarcabil sa aud ca oamenii ma numesc detinatoarea recordului mondial", a declarat Kendra Harrison

"Initial am vazut 12.5 si am fost fericita ca am venit aici si am castigat. M-am simtit cu adevarat binecuvantata cand am vazut care era de fapt timpul obtinut. Asta arata ca desi nu voi fi la Rio cu echipa, trebuie sa continui sa fiu puternica. Am alergat cat am putut de bine si uite ce s-a intamplat", a mai spus Harrison.