Atletul Andrei Rares Toader (aruncarea greutatii) a fost depistat pozitiv la controlul antidoping sustinut pe 4 iunie, la Campionatele Internationale ale Romaniei de la Pitesti, si va rata Jocurile Olimpice de la Rio, fiind exclus din lotul care va face deplasarea in Brazilia, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

La Pitesti, Toader a castigat proba de aruncarea greutatii cu 20,54 m, un nou record national de tineret si cea mai buna performanta a competitiei. Pe 25 iunie, Toader castigase medalia de aur la Campionatele Balcanice de la Pitesti. Informatia a fost confirmata pentru Mediafax de catre Sandu Ion, presedintele Federatiei Romane de Atletsim, care sustine ca s-au gasit substante interzise in proba prelevata.

"Am primit o scrisoare de la ANAD, s-au gasit substante interzise in proba prelevata pentru un test sustinut pe 4 iunie, la Pitesti. Am atras atentia ca atitudinea lui Rares nu este cum ar trebui, iar totul a fost impotriva mea. Imi pare rau de ce s-a intamplat. E foarte grav, poate afecta tot atletismul romanesc. Uitati-va ce s-a intamplat cu Rusia, nici la TAS nu au castigat. Uitati-va ce se intampla la Federatia de Kaiac-Canoe. Probabil, cu aceasta ocazie, o sa trag un semnal de alarma.

Clubul l-a sustinut, daca faceam front comun nu ajungea aici copilul, pentru ca este un copil pana la urma. Foarte talentat, dar a vrut sa treaca niste etape care nu se pot trece decat neortodox. Acum, vedeti ce s-a intamplat. Pe el nu-l vad vinovat, ci pe cei care l-au sustinut", a declarat Sandu Ion, presdintele Federatiei Romane de Atletism, pentru Mediafax.

Ca urmare a scrisorii trimise de reprezentatii ANAD, oficialii Comitetului Olimpic si Sportiv Roman au luat decizia de a-l lasa pe sportivul Andrei Rares Toader, in varsta de 19 ani, in afara delegatiei Romaniei care va face deplasarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Ca urmare a acestui nou caz aparut, Romania a ajuns sa aiba doar 97 de sportivi care vor reprezenta tara la competitia din Brazilia.

"Sigur ca a fost exclus din lotul pentru Olimpiada. Nu va dati seama cat de periculos este ce a facut el. In orice conjunctura nu este voie sa faci asa ceva. Prin alte mijloace vor sa atinga o performanta...uitati ce s-a intamplat", a conchis presedintele Fderatiei Romane de Atletism.