Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins, joi, recursul Comitetului Olimpic Rus impotriva interzicerii participarii sportivilor sai la competitiile de atletism de la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro, anunta agentia de presa Tass.

HotNews.roFoto: Hotnews

"TAS respinge recursul Comitetului Olimpic Rus si 68 de atleti rusi", a anuntat TAS.

Verdictul prezentat de TAS nu le va permite atletilor rusi sa participe la Jocurile Olimpice de la Rio, cu exceptia sportivelor Darya Klishina (saritura in lungime) si Yuliya Stepanova (800 m), care vor participa sub steag neutru.

"Comitetul Olimpic Rus nu are dreptul de a participa cu sportivii nationali la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro", a declarat Matthieu Reeb, secretarul Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).

Potrivit secretarului general al TAS, Comitetul Olimpic Rus ar putea ataca hotararea la Curtea Federala Elvetiana.

Ministrul Sportului din Rusia, Vitali Mutko, considera decizia politizata, fara niciun temei legal."Nu-mi pot exprima regretul. Cred ca aceasta decizie este partinitoare si oarecum politizata si nu are niciun temei legal", a declarat Mutko.

Rusia risca de altfel sa fie total exclusa de la JO-2016 dupa publicarea, la inceputul saptamanii, a raportului McLaren, care a demonstrat existenta unui sistem de dopaj organizat de catre statul rus, cu sustinerea activa a serviciilor secrete, in perioada 2011 - 2015.