​Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Alin Petrache, a declarat, miercuri, cu ocazia prezentarii tinutelor sportivilor pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, ca asteapta ca Romania sa obtina intre sase si opt medalii la JO, insa este nemultumit de faptul ca sportivii vor pleca in mai multe transe la Rio, nu ca o echipa, noteaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Pentru noi, cei de la COSR, Jocurile au inceput de foarte mult timp, inca de la incheierea ultimei editii. Mai mult de cat am facut, COSR nu putea face. Sunt putin nemultumit pentru ca nu plecam totusi ca o echipa la Rio, ci plecam in transe. Dar asta este, important e cum ne vom prezenta acolo. Aceasta echipa are capacitatea de a reveni in tara cu medaliile pe care le dorim toti. Eu nu sunt pesimist si astept intre 6 si 8 medalii, poate avem si o surpriza cu 9 medalii", a declarat presedintele COSR, potrivit Agerpres.

In ceea ce priveste suspendarea pe un an a Federatiei Romane de Kaiac-canoe, Petrache considera ca este un lucru dureros: "Este un moment dureros pentru sportul romanesc, pentru ca este vorba despre o federatie importanta care a adus o tolba de medalii olimpice. E o durere mare sa aflam ca aceasta federatie a fost suspendata un an din toate competitiile internationale."

Referitor la retragerea Simonei Halep din cauza virusului Zika, Alin Petrache nu a dorit sa comenteze decizia jucatoarei: "Nu m-am temut de acest tantar, am spus ca acest tantar este in drum spre Europa pentru ca aici este vara torida. In Brazilia este iarna deja, iar organizatorii ne-au transmis ca nu se tem de acest tantar. Comentarii la adresa deciziei Simonei Halep nu pot face. Este o sportiva profesionista, o sportiva mare de care Romania avea nevoie. Nu pot comenta, sunt hotararile ei", a spus Petrache.

Echipamentul care va fi purtat de sportivi la Jocurile Olimpice de la Rio este realizat de compania italiana Kappa si este alcatuit din pantaloni bleumarin, tricouri albe, galbene si rosii si treninguri bleumarin.

Tinuta casual a sportivilor romani la Rio apartine brandului Louis Purple (Franta) si este compusa din sacou bleumarin si pantaloni albi la barbati, respectiv sacou alb si fusta albastra pentru femei.

Tinuta eleganta este alcatuita atat la barbati cat si la femei din costum bleumarin, camasa alba si cravata bleumarin. Incaltamintea este oferita de producatorul danez Ecco.

Echipa Olimpica a Romaniei care va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august) cuprinde in prezent 98 de sportivi si 7 rezerve.