​Organizatorii Maratonului Olteniei, editia 2016, au lansat inscrierile la acest eveniment sportiv care are loc la finalul verii, in perioada 27-28 august, la Ramnicu Valcea. Inscrierile pentru cea de-a patra editie a celui mai important eveniment de mountain bike si trail running din Oltenia se pot face direct pe site-ul evenimentului: http://maratonulolteniei.ro/inscrie-te.

Maratonul OltenieiFoto: CEZ Romania
  • Iti poti rezerva locul la cursa preferata de MTB (27 august) sau trail running (28 august) sau la amandoua probele competitiei care are loc in Ramnicu Valcea si in imprejurimile orasului
  • Pana la finalul lunii iulie, poti beneficia de taxe de participare cu discount; sumele colectate din taxele de înscriere sunt completate de CEZ Romania si vor fi donate pentru sustinerea Sectiei de pediatrie a Spitalului Judetean din Ramnicu Valcea

Maratonul Olteniei, un eveniment CEZ Romania, este o competitie aflata la a patra editie, cu patru probe deja consacrate. Startul tuturor probelor se va da din parcul Zavoi (Ramnicu Valcea – judetul Valcea).

Sumele colectate din taxele de participare, completate de CEZ Romania, vor asigura dotarea Sectiei de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Valcea cu echipamente medicale vitale.

Evenimentul ii va tine antrenati in aer liber si pe cei care nu isi propun sa concureze. Acestia sunt asteptati sa petreaca doua zile pline de distractie si sa-i incurajeze energic pe participantii la competitii.

Biciclistii si alergatorii se vor intrece in patru probe cu traditie: MTB Cross-country pe doua variante de traseu: scurt, de aproximativ 33 km, si lung - de 51 km, si Trail Running pe doua trasee: unul de semimaraton, de 22 km, si un cros de 10,5 km. Cursele de ciclism montan sunt programate sambata, 27 august, in timp ce probele de alergare vor avea loc duminica, 28 august.

Pentru practicantii de MTB, e bine de stiut ca traseul scurt de 33 km are o crestere de altitudine de aproximativ +930 m, iar cursa lunga de 51 km, o diferenta de nivel de +1540.m.

In ceea ce priveste diferentele de nivel la cursele de alergare, pe traseul de cros (10,5 km) avem o crestere de altitudine de aproximativ +280 m, iar pe traseul de semimaraton (21,2 km) intalnim o diferenta de nivel de +590 m.

Traseele raman aceleasi ca la editia din 2015, surprizele s-au schimbat si te invitam sa le descoperi!

Pana la finalul lunii iulie, va puteti inscrie beneficiind de reduceri importante ale taxei de participare:

Cursa Taxa pana pe 31 iulie Taxa intre 1-23 august

MTB 33 km50 RON 75 RON

MTB 51 km50 RON 75 RON

Trail Running 10,5 km45 RON 70 RON

Trail Running 21,2 km45 RON 70 RON

MTB & Trail80 RON 100 RON

Accesand www.maratonulolteniei.ro puteti gasi toate informatiile despre eveniment, inscrieri si programul turelor de recunoastere.

Material sustinut de CEZ Romania