Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Alin Petrache, a anuntat ca gimnasta Catalina Ponor va fi portdrapelul Romaniei la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de vara de la Rio de Janeiro.

Catalina Ponor Foto: AGERPRES

''Avand in vedere ca hotararea Federatiei Romane de Gimnastica privind locul cota primit la JO 2016 este Catalina Ponor, aceasta a fost aleasa de Comitetul Executiv al COSR sa fie portdrapelul Romaniei la JO'', a declarat Alin Petrache - Agerpres

Ceilalti sportivi nominalizati pentru a purta drapelul Romaniei au fost gimnastul Marian Dragulescu, jucatoarea de tenis Simona Halep, handbalista Cristina Neagu si tragatorul de tir Alin Moldoveanu.

''Ponor a primit cele mai multe voturi din partea Comitetului Executiv si ea este alegerea noastra pentru portdrapelul Romaniei la JO 2016'', a mai adaugat Petrache.

Catalina Ponor se afla la a treia participare la Jocurile Olimpice, dupa cele din 2004 (Atena) si 2012(Londra). Gimnasta are in palmares 5 medalii olimpice, dintre care 3 sunt de aur, una de argint si una de bronz.

Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro se vor defasura in perioada 5-21 august.