​In urma unui raport al Agentiei Mondiale Antidoping, lotul de atletism al Rusiei a fost suspendat din noiembrie 2015 din toate competitiile, Moscova fiind acuzata de crearea unui sistem de dopaj institutionalizat. Jucatoarea de tenis Svetlana Kuznetsova (14 WTA) considera ca interzicerea atletilor din Rusia la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio de Janeiro este o consecinta a politicii, informeaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Din punctul meu de vedere, aceasta este politica. Dintr-o data, totul trebuie sa mearga impotriva Rusiei. In Rusia, toti sunt rai, in timp ce restul lumii este bun", a declarat Kuznetsova, una dintre cele patru jucatoare ruse care vor participa la Olimpiada de la Rio.

"Sper ca aceasta situatie sa se rezolve, iar atletii curati, care merita sa mearga la Olimpiada, sa poata face acest lucru. Aceasta este cheia, din punctul meu de vedere", a mai spus Kuznetsova.

Federatia Internationala de Atletism (IAAF) a decis ca atletii care dovedesc ca s-au supus "altor sisteme de control antidoping'' pot lua parte la competitie ca atleti neutri. Astfel ca atleta rusa, specialista in proba de 800 m, Iulia Stepanova a fost deja confirmata pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Rio sub drapel neutru.

Atleta Elena Isinbaeva, specializata la disciplina de saritura cu prajina, campionul mondial la 110 m garduri Serghei Subenkov si saritoarea in lungime Daria Klisina au depus cerere la Federatia Internationala pentru a putea participa la Jocurile Olimpice.

Jocurile Olimpice de vara se vor desfasura la Rio de Janeiro, in perioada 5-21 august.