Autoritatile din Rusia au anuntat luni ca se vor introduce in programa scolara cursuri obligatorii pe teme anti-doping, informeaza AFP. Anuntul a fost facut de Ministrul Sportului din Rusia, Vitaly Mutko, potrivit Mediafax.

Anuntul a fost facut de Ministrul Sportului din Rusia pe fondul situatiei delicate in care se afla Federatia Rusa de Atletism, suspendata de o comisie a Agentiei Mondiale Anti-Doping din toate competitiile internationale, din cauza problemelor de dopaj si a coruptiei in masa.

"Lectiile anti-doping vor fi introduse in programa scolara si se vor tine in cadrul orelor de sport. Mai mult, se vor tine cursuri pentru doctori si personalul medical , antrenori si angajati din federatiile sportive", a declarat Ministrul Sportului din Rusia, Vitaly Mutko.

Intre timp, se vad deja primele rezultate al luptei pe care Rusia a pornit-o impotriva dopingului. Sergey Shubenkov, detinatorul recordului national al Rusiei la 110 metri garduri a declarat ca "ofiterii anti-doping vin acasa la sportiv sa recolteze probe biologice in fiecare luna".