Ministrul Sportului, Elisabeta Lipa, nu crede ca Mariana Bitang si Octavian Bellu au batut sportivele din lotul feminin de gimnastica si afirma ca ea, chiar daca ar fi luat bataie de la antrenori, nu ar fi spus niciodata aceste lucruri in public.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Si chiar daca am fost lovita nu o sa spun pentru ca de antrenorii mei care m-au scos campioana olimpica, vicecampioana olimpica, mondiala, europeana, si daca ma calcau in picioare sau m-ar fi calcat in picioare, astazi, daca mi-ai pus intrebarea asta, nu o sa iti raspund niciodata dacat o sa-ti spun despre ei tot respectul ca m-au scos campioana olimpica", a declarat Elisabeta Lipa, invitata la Digi Sport.

Declaratiile sale vin in contextul in care fosta campioana mondiala la gimnastica, Maria Olaru, va lansa in 4 iunie o carte autobiografica in care povesteste pasaje din viata de gimnasta, inclusiv bataile pe care le-a luat.

Despre Octavian Bellu, Maria Olaru afirma: "Mi-a indesat cateva palme de invatatura, si are domnul Bellu o mana grea".

Potrivit GSP, Elisabeta Lipa ar fi declarat, in studioul Digi Sport: "In performanta e ca o casnicie. Rufele murdare nu se spala in public, ci in familie".

Dupa aceasta emisiune, ziaristul Dorin Chiotea a anuntat ca isi da demisia din functia de consilier personal al ministrului Sportului.

"Ca urmare a declaratiilor doamnei ministru Elisabeta Lipa, imi anunt public DEMISIA de onoare din functia de CONSILIER PERSONAL al dansei. Luni voi face demersurile oficiale. Ii sunt prieten apropiat si stiu ca e o mama devotata, un parinte exceptional, o sotie model. Regret cuvintele sale, sunt convins ca nu reflecta gandirea dumneaei. La randul meu, sunt persoana publica, jurnalist care critica astfel de derapaje si tata a trei copii. Nu pot sa ma asociez cu aceasta situatie nefericita", a scris Chiotea, pe pagina sa de Facebook.