Cand fictiunea devine realitate: englezul Tony Bellew, care interpreteaza 'raul' Ricky "Pretty" Conlan in ultimul film din sera Rocky, a devenit campion mondial la categoria semigrea in versiunea WBC, o istorie unica in lumea boxului, scrie AFP.

La opt luni dupa lansarea in SUA a celei de-a saptea serii a filmului "Rocky", Bellew, 33 de ani, a reusit sa castige duminica, la Liverpool, titlul mondial in fata congolezului Ilunga Makabu, pe ringul Goodison Park, care a gazduit si meciul din "Creed".

In versiunea hollywoodiana, Conlan este trimis la podea de Adonis Johnson Creed, interpretat de Michael B. Jordan, in runda a 12-a, inainte de a se ridica, cu cateva secunde inainte de finalul meciului.

Duminica, Bellew a fost si el trimis la sol, dupa o lovitura cu stanga a lui Makabu, 28 de ani. Dar boxerul din Liverpool a reusit sa se ridice si sa castige prin knockout dupa ce a lansat o rafala de lovituri la corpul adversarului sau, neinvins pana atunci de la trecerea la profesionisti, in iunie 2008, si favorit la casele de pariuri.

Bellew va incerca acum sa unifice centurile WBC, WBA si WBO, asa cum a reusit in 2008 compatriotul sau David Haye, care a trecut acum la categoria grea, dupa o pauza de patru ani.

Bellew l-a provocat pe Haye: "Te-ai luptat prea mult timp cu clovni. Vino si infrunta-ma. Te voi rupe".

Intr-un mesaj video publicat luni pe contul sau de Instagram, Haye pare sa fi acceptat provocarea: "Dupa ce il voi face KO pe Shannon Briggs (urmatorul sau adversar), ii voi face KO pe toti cei care vorbesc prea mult. Trece-ti numele pe lista si te voi face bucati".