Opt sportivi rusi care au participat la Jocurile Olimpice 2012 de la Londra au fost depistati pozitiv dupa noi analize, a anuntat Comitetul Olimpic Rus (COR), cu mai putin de o saptamana dupa ce s-a anuntat ca au fost depistat pozitiv 14 concurenti rusi de la JO 2008 de la Beijing, informeaza Agerpres.

Jocurile Olimpice Foto: london2012.com

"Comitetul International Olimpic (CIO) a informat oficial Comitetul Olimpic Rus (COR) ca rezultatele noilor esantioane prelevate in timpul Jocurilor Olimpice de la Londra au dat rezultate pozitive (...) pentru opt sportivi rusi la trei discipline", a indicat COR intr-un comunicat.

"Conform regulamentelor internationale, numele sportivilor nu va fi divulgat inainte de analiza esantionului B", precizeaza comunicatul.

COR a anuntat deja marti ca 14 sportivi rusi participanti la JO 2008 de la Beijing au fost depistati pozitiv dupa noi analize.

Responsabila juridica a COR, Aleksandra Brilliantova, a afirmat atunci ca esantioanele B vor fi analizate pe 31 mai si 1 iunie de laboratorul antidoping de la Lausanne (Elvetia).

Federatia rusa de atletism a anuntat marti ca orice atlet rus prins dopat va fi privat de JO de la Rio. Atletismul rus, in centrul unui imens scandal de dopaj, este acum suspendat din orice competitie internationala.

Aceste anunturi vin la mai putin de o saptamana dupa ce CIO a precizat ca 31 de sportivi din 12 tari au fost depistati pozitiv in urma unor noi analize ale esantioanelor lor datand din 2008.

Aceste analize vin dupa colaborarea cu Agentia Mondiala Antidoping (AMA) si federatiile internationale, a indicat CIO, care doreste "sa-i impiedice pe toti sportivii dopati sa participe la Jocurile de la Rio".

Federatia internationala de atletism (IAAF) va decide pe 17 iunie daca atletii rusi vor fi prezenti sau nu la Rio.