Lucian Bute a picat testul antidoping, dupa meciul contra suedezului Badou Jack pentru centura WBC, disputat la Washington. Pugilistul roman a fost depistat pozitiv cu Ostarina, o substanta aflata pe lista celor interzise de catre Agentia Mondiala Anti-Doping.

Lucian ButeFoto: Hotnews

Ziarul canadian, La Presse, scrie ca "Lucian Bute este surprins si dezamagit de rezultatul testului". "Lumea mica a boxului canadian a fost lovita de o noua veste-soc joi noapte. Nimeni nu s-a declarat mai siderat decat Bute insusi"- conform Digi Sport.

Journal de Montreal a titrat: "Lucian Bute, facut KO de un produs dopant". "Canadienii au trait una din cele mai negre zile, dupa aflarea vestii ca Bute a fost depistat pozitiv dupa meciul cu Badou Jack, de pe 30 aprilie, de la Washington", au mai scris ziaristii canadieni. Si fostul antrenor al lui Bute, Stephan Larouche a declarat pentru Journal de Montreal ca: "E o mare surpriza pentru mine, este de necrezut. Nu cred ca s-a dopat"- Digi Sport.

Le Devoir a titrat: "Bute a esuat la un test antidoping". Sursa citata noteaza reactia clubului la care romanul a fost legitimat la profesionism, Interbox, Jean Bedard: "Nu am mai avut aceeasi relatie stransa cu el de cand a semnat cu Al Haymon, acum un an si jumatate, insa suntem foarte surprinsi"- Digi Sport.

Boxerul roman Lucian Bute ar fi picat un test antidoping, scrie Montreal Gazette, care citeaza ESPN. Informatia ar fi fost furnizata presei de catre managerul Yvon Michel, confirmata de presedintele WBC, Mauricio Sulaiman si facuta publica ulterior pe Twitter de jurnalistul Dan Rafael, din reteaua ESPN. In organismul sportivului orginar din Galati ar fi fost descoperit un steroid anabolizant, Ostarine, care a fost interzis de catre Agentia Mondiala Anti-Doping din ianuarie 2008. Lucian Bute ar fi fost testat dupa meciul cu Badou Jack, disputat luna trecuta, la Washington si incheiat la egalitate.