Boxerul roman Lucian Bute reactioneaza intr-un comunicat de presa la informatiile ca ar fi picat un test antidoping dupa meciul cu Badou Jack, disputat luna trecuta, la Washington si incheiat la egalitate.

Lucian ButeFoto: AGERPRES

Montreal Gazette, care citeaza ESPN, a scris ca in organismul sportivului orginar din Galati ar fi fost descoperit un steroid anabolizant, Ostarine, care a fost interzis de catre Agentia Mondiala Anti-Doping din ianuarie 2008. Informatia a fost confirmata de presedintele WBC, Mauricio Sulaiman.

"Sunt surprins si tulburat de aceasta stire. Nu inteleg de ce ar fi condus la acest rezultat pozitiv. Am trecut intotdeauna toate examenele necesare, de cand am devenit campion mondial. Mai recent, in timpul antrenamentelor pentru meciul impotriva lui DeGale (n.r. britanicul James DeGale) in Quebec, in noiembrie anul trecut, am fost testat de opt ori, de la inceputul pregatirii pana in ziua meciului. Nu am luat nimic si nu am folosit niciodata substante interzise! Am incredere deplina in echipa mea. Va exista o analiza a probei B si sunt increzator ca rezultatul va fi negativ ", a declarat Bute intr-un comunicat de presa emis de clubul GYM care il reprezinta pe Bute.