Belgianul Mourad Laachraoui, fratele unuia dintre cei doi jihadisti care s-au detonat pe un aeroport din Bruxelles in 22 martie, a devenit campion european la Taekwondo, la Montreux (Elvetia), scrie AFP.

Mourad Laachraoui, 21 de ani, fratele mai mic al lui Najim Laachraoui, a castigat joi finala categoriei de -54 kg in fata spaniolului Jesus Tortosa (6-3).

Medaliat cu argint la campionatele universitare in vara lui 2015, Mourad Laachraoui, calificat pentru jocurile Olimpice de la Rio, a oferit astfel Belgiei prima medalie in aceste campionate europene care se termina duminica.

La doua zile dupa atacurile din Bruxelles, sportivul a condamnat ferm actiunea fratelui sau, pe care anchetatorii il banuiesc ca a pregatit explozibilii pentru atentatele de la Paris, din 13 noiembrie.

La solicitarile presei, Mourad Laachraoui a organizat atunci o conferinta de presa in care a afirmat ca este "coplesit". Acesta a spus ca nu a mai avut niciun contact cu fratele sau de cand plecase in Siria, in februarie 2013. "Nu iti poti alege familia", spusese sportivul.

Najim Laachraoui, un bruxellez de origina marocana in varsta de 24 de ani, s-a alaturat la inceputul anului 2013 organizatiei jihadiste Stat Islamic. El s-a detonat impreuna cu un alt barbat pe aeroportul Bruxelles-Zaventem. In total, atacurile din Bruxelles s-au soldat cu 32 de morti.

ADN-ul sau a fost gasit in mai multe locuinte din Belgia care au servit drept adapost teroristilor si a fost gasit de asemenea pe materialul exploziv folosit de comandouri pentru atentatele din Paris, soldate cu 130 de morti.