Halterofilul rus Aleksei Lovchev a anuntat vineri ca a fost suspendat patru ani pentru dopaj de catre federatia internationala, in contextul in care Rusia este zguduita de luni de zile de scandaluri de dopaj, scrie AFP.

"Ieri, am primit documentele de la Federatia Internationala privind suspendarea mea pe patru ani", a declarat Lovchev, 26 de ani, pentru agentia de presa TASS.

Acesta a precizat ca va ataca decizia in apel.

La sfarsitul lunii noiembrie, Aleksei Lovchev a devenit campion mondial la categoria +105 kg la Houston (SUA) stabilind un nou record mondial la stilul smuls, dupa ce a ridicat 264 kg.

In decembrie, Federatia Internationala de Haltere a anuntat ca a descoperit urme de ipamorelin, o substanta interzisa cu efect hormonal, intr-un esantion prelevat de la Lovchev in urma unui control efectuat la Mondiale.

Aleksei Lovchev a sustinut ca a fost autorizat sa ia aceasta substanta folosita pentru tratarea unei rani la genunchi, intervenita cu o luna inainte de Mondiale.

Acuzata de dopaj autorizat de catre Agentia Mondiala Antidoping (AMA), Rusia a fost suspendata din orice competitie de atletism iar atletii rusi risca sa fie absenti de la Jocurile Olimpice de la Rio, in august.

Federatia Internationala de Atletism (IAAF) va lua decizia finala privind participarea atletilor rusi in 17 iunie, la Viena.