Echipa masculina a Romaniei a obtinut prima sa victorie la Campionatele Europene de curling 2016, Grupa C (al treilea esalon valoric), de la Ljubljana (Slovenia), 11-10 cu Croatia, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Romania, in formula Adrian Dobos, Cristian Matau, Bogdan Taut, Stefan Bodea (Gabriel Timus rezerva), antrenata de Vlastimil Vojtus, a pierdut celelalte doua meciuri sustinute, 8-10 cu Belarus si 8-12 cu Luxemburg. Urmatoarele partide vor avea contra Frantei, Serbiei, Islandei, Andorrei, Estoniei, Irlandei si Bulgariei.

In 2013, la Copenhaga, tricolorii au ocupat locul al doilea in acest esalon valoric si au promovat in Grupa B (divizia a doua), unde au ramas timp de doi ani, retrogradand anul trecut.

La feminin, Romania, in componenta Octavia Maria Traila, Karla Francisca Oprea, Valentina Crina Boboc si Iulia Ioana Traila (antrenor Cristian Matau), a pierdut meciul de debut, 6-9 cu Irlanda.

Vor urma partidele cu Austria, Slovenia, Lituania, Belarus, Croatia si Spania. Echipa de fete este formata din junioare (17-18 ani), fiind prima data cand joaca la un campionat de seniori.