​Echipa masculina de sabie a Romaniei s-a calificat in sferturile de finala ale Campionatelor Mondiale de scrima pentru probe neolimpice de la Rio de Janeiro, luni, dupa ce a invins China in optimi cu 45-36, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Echipa condusa de Mihai Covaliu si formata din Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu si Ciprian Galatanu (care nu a evoluat contra Chinei, n. red.) va intalni in sferturi formatia Italiei, meci programat miercuri (n.r. 27 aprilie).

Romania si China s-au intalnit pentru prima oara la Mondiale dupa noua ani, tricolorii pierzand in 2007 cu 40-45.

Tricolorii au atins sferturile de finala la ultimele sapte editii ale Mondialelor, dar la ultimele doua nu au reusit sa prinda semifinalele.

Italia a dispus in optimi de Argentina cu 45-26 si se afla pentru a 12-a oara consecutiv in sferturi la Mondiale.

Squadra Azzurra a invins Romania anul trecut in sferturi cu 45-32 in drumul sau spre titlul mondial. Ultima oara cand Italia a ratat intrarea in careul de asi a fost in 2014, pierzand cu 39-45 in fata Ungariei.

La Mondialele pe echipe de la Rio se desfasoara probele de floreta feminin si sabie masculin, care nu sunt incluse la editia de anul acesta a Jocurilor Olimpice din metropola braziliana (5-21 august).