Toti cei sase boxeri romani, trei baieti si trei fete, care au urcat luni in ring la turneul preolimpic din orasul Samsun (Turcia) au pierdut, potrivit Mediafax.

In competitia masculina, la categoria 49 kg, Amis Enver a fost invins in optimi de britanicul Galal Yafai, la puncte (decizie in unanimitate, 3-0). La cat. 52 kg, Alexandru Ionita a pierdut si el in optimi in fata italianului Vincenzo Picardi, cap de serie 4, tot la puncte (0-3).

La cat. 66 kg, Ninel Gheorghe a pierdut prin KO tehnic in prima repriza a meciului din optimi cu ungurul Mark Kontrecz. La feminin, in limitele cat. 51 kg, Lacramioara Perijoc a cedat in optimi destul de greu in meciul cu Anus Grigorian (Armenia), la puncte (0-3, decizie in unanimitate), in conditiile in care scorul dat de doi arbitri judecatori a fost 38-38 (Grigorian a fost preferata in cele din urma), iar al treilea a dat 39-37.

La 60 kg, Cristina Paula Cosma a cedat si ea la puncte (0-3) in optimi in fata danezei Yvonne Rasmussen. La 75 kg, Florina Radu a fost intrecuta in optimi de croata Anamarija Marsic, tot la puncte (0-3). Duminica au pierdut alti doi pugilisti romani, Robert Jitaru (60 kg) si Alexandru Machedon (81 kg). Marti vor intra in competitie cei trei romani ramasi, Razvan Andreiana (cat. 56 kg), in optimi, contra turcului Ibrahim Gokcek, cap de serie numarul 3, Mihai Pita (69 kg), in optimi, impotriva bosniacului Adem Fetahovic, iar Bogdan Juratoni (75 kg), cap de serie 4, il va infrunta in optimi pe cehul Vit Kral.

Primii trei clasati la fiecare categorie masculina se califica la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Romania are pana acum un singur boxer calificat, Mihai Nistor (categoria supergrea).