Fostul campion mondial la categoria mijlocie ​Chris Eubank Sr, tatal lui Chris Eubank, si-a sfatuit fiul sa nu-si mai loveasca adversarul la cap, ci doar la corp, pentru a nu-l rani rani mai rau, intr-un meci de box care a avut sambata in Marea Britanie, scrie Daily Mail. Meciul a reinviat disputa daca nu cumva boxul este un sport prea periculos si ar trebui interzis.

Nick Blackwell in urma luptei cu Chris EubankFoto: Captura YouTube

In 1991, Chris Eubank Senior a castigat lupta impotriva lui Michael Watson, dar adversarul sau a intrat in coma pentru 40 de zile. Desi a supravietuit, boxerul a trebuit sa traiasca cu un handicap.

In runda a 8-a a meciului de sambata, Chris Eubank si-a sfatuit fiul sa nu-si mai loveasca adversarul, Nick Blackwell, la cap, ci la corp, pentru a nu risca ranirea acestuia. De asemenea, Chris Eubank Sr a intrebat de mai multe ori de ce nu este oprit meciul.

Imediat dupa aceste sfaturi, Chris Eubank Jr a inceput sa loveasca mai rar. Multi fani de pe Twitter spun ca sfatul lui Eubank Sr. i-a salvat viata lui Nick Blackwell.

Secretarul general al British Boxing Board of Control, Robert Smith, a declarat ca "Blackwell se afla in terapie intensiva, este intr-o coma indusa si este urmarit. Este o procedura normala. Te pun in coma pentru a ti se reduce umflatura. Nu exista o perioada de timp. Acum trebuie sa asteptam si sa vedem."