Atleta bulgara Gabriela Petrova, vicecampioana europeana in sala la triplusalt, a fost depistata pozitiv la meldonium, a anuntat agentul sau, potrivit AFP, citata deAgerpres.

Gabriela Petrova, depistata cu meldoniumFoto: Captura YouTube

"Gabriel Petrova, a prezentat urme de meldonium la un control antidoping in afara competitiei/ Ea a utilizat acest produs in 2015, cand era inca autorizat. Drepturile sale nu sunt suspendate, o ancheta fiind in curs de derulare", a declarat impresarul Venita Atanasova pentru televiziunea publica bulgara BNT.

In varsta de 23 ani, Gabriela Petrova a castigat medalia de argint la triplusalt cu ocazia Campionatelor Europene de atletism indoor desfasurate in martie 2015 la Praga.

Agentia Mondiala Antidoping (AMA) a inscris meldoniumul pe lista produselor interzise incepand cu data de 1 ianuarie 2016.

Meldonium a devenit cunoscut la inceputul lunii martie, cand jucatoarea rusa de tenis Maria Sarapova, fosta numarul unu mondial, a dezvaluit ca a fost controlata pozitiv la aceasta substanta, in timpul Openului Australiei 2016.