Nationala feminina de handbal a Romaniei s-a calificat la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro, sambata seara, dupa ce echipa Muntenegrului a invins Danemarca, scor 26-22 (13-10), in ziua a doua a turneului preolimpic de la Aarhus (Danemarca), informeaza Agerpres.

Nationala de handbal, calificata la RioFoto: frh.ro

Romania si Muntenegru, cu doua victorii dupa primele doua zile ale turneului preolimpic, si-au asigurat cele doua bilete pentru Rio inaintea ultimei etape de la Aarhus, astfel ca meciul direct de duminica va avea ca miza doar primul loc in grupa.

Romania a invins cu 32-25 Danemarca, vineri, iar sambata a surclasat Uruguayul cu 36-19. Muntenegru a trecut vineri de Uruguay cu 34-19, iar acum a intrecut Danemarca, scor 26-22.

Tricolorele au obtinut sambata o victorie categorica si facila, in conditiile in care au menajat prima echipa: Paula Ungureanu, Ionica Munteanu, Cristina Neagu, Aurelia Bradeanu, Valentina Ardean-Elisei, Oana Manea, Eliza Buceschi, Laura Chiper nu au jucat niciun minut.

Cea mai buna jucatoare a fost desemnata pivotul Florina Chintoan, cu 9 goluri marcate, dar prestatii bune au avut si Aneta Pirvut, Ana Maria Tanasie, Gabi Szucs sau portarul Denisa Dedu, care a marcat doua goluri. Nu mai putin de 16 goluri ale echipei noastre au fost marcate pe contraatac.

Video cu bucuria fetelor dupa ce s-a confirmat calificarea:

Bucuria calificarii la JO2016!!!!!!!! Hai România!

Posted by FRH - Federația Română de Handbal Official on Saturday, March 19, 2016

Duminica sunt programate ultimele jocuri, Muntenegru - Romania (18,45) si Danemarca - Uruguay (21,00).

Calificarea echipei feminine de handbal la JO de la Rio (5-21 august) inseamna o crestere semnificativa a delegatiei Romaniei, care pana acum numara doar 40 de sportivi.

Sosirea delegatiei tricolore se va realiza luni, 21 martie, ora 13.05 la Salonul Oficial al Aeroportului Otopeni, informeaza Federatia Romana de Handbal, care a multumit jucatoarelor si staff-ului tehnic pentru performanta obtinuta.