Concurenta in proba de bob la Olimpiada de la Soci din 2014, sportiva rusa Nadejda Sergeeva a fost depistata pozitiv cu Meldonium, noteaza agentia Reuters, citata de Mediafax.

Sergeeva, care a terminat pe locul 16 in proba de bob doua persoane, alaturi de partenera sa, Nadejda Paleeva, se alatura altor 100 de sportivi depistati pozitiv. Cel mai important nume este jucatoare de tenis Maria Sarapova, de cinci castigatoare de Grand Slam.

"Sunt pur si simplu socata de aceasta veste, pentru ca stiu sigur ca am luat acest medicament numai la sfarsitul anului trecut, strict in conformitate cu instructiunile medicilor de la Agentia Federala Medico-biologica, precum si sub indrumarea cardiologilor. Desigur, atat medicii care mi-au prescris substanta, cat si eu insumi, eram suta la suta ca Meldonium va sta numai in organism timp de doua sau trei zile si apoi nu as mai fi avut probleme", a declarat sportiva de 28 de ani pentru agentia de stiri Reuters.

Cel putin 11 dintre sportivi sunt rusi, printre care patinatoarea artistica Ekaterina Bobrova si campion mondial la patinaj viteza Pavel Kulizhnikov. Meldonium s-a adaugat la lista substantelor interzise de la 1 ianuarie 2016.