Dupa trei zile de concurs, trei romani conduc in "6633Ultra", un ultramaraton de 566 km desfasurat dincolo de Cercul Polar, in Canada, potrivit Mediafax. Acestia au preluat conducerea cursei inca din prima zi de competitie. Dupa trei zile de cand s-a dat startul, primul care a ajuns in punctul de control este bistriteanul Tiberiu Useriu care are, dupa incheierea celei de-a 3-a zi de concurs, un avans de 4 ore si jumatate fata de romanii clasati pe locurile 2 si 3, Vlad Tanase si Andrei Rosu.

Dupa primele trei zile de concurs Tiberiu Useriu a parcurs 334 de km din cei 566 ai ultramaratonului. La start s-au inscris 12 concurenti, insa dupa a 3-a zi de concurs doi au abandonat din cauza conditiilor extrem de grele, temperaturile coborand la - 47 de grade Celsius, a ninsorii dese si a vantului care sufla cu peste 80 km/h.

Ultramaratonul arctic Ultra 6633 presupune alergarea pe gheata pe o lungime de 566 km, dincolo de Cercul Polar si a inceput vineri, 11 martie, si se termina dupa 150 de ore de la start. Prima editie a ultramaratonului a avut loc in anul 2007 si de atunci doar 19 oameni au reusit sa termine cursa. La editia din acest an s-au inscris 12 concurenti - trei romani, doi englezi si doi americani si cate un alergator din Scotia, Franta, Australia , Zimbabwe si Singapore.