Ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa, este de parere ca Romania nu poate obtine un numar foarte mare de medalii la editia din acest an a Jocurilor Olimpice, in conditiile in care numarul sportivilor care vor face deplasarea in Brazilia este mult mai mic decat la editiile precedente. Elisabeta Lipa a declarat, sambata, la Botosani, ca are incredere in sportivii romani, insa crede ca sansele de medalii depind, in mare masura, si de dimensiunea lotului participant la Olimpiada, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Eu mi-as dori foarte multe medalii, dar sunt constienta ca la ora actuala avem un numar foarte mic de sportivi. Numarul de sportivi in comparatie cu celelalte editii este foarte mic si atunci e si normal ca si sperantele sunt la fel de reduse'', a afirmat Elisabeta Lipa.

Ea si-a exprimat speranta ca, la canotaj, echipajul feminin de 8+1 va obtine calificarea la Olimpiada, la fel ca si nationala de handbal feminin a Romaniei.

Ministrul Sportului a atras atentia asupra lipsei bazelor sportive din Romaniei si neintegrarii copiilor in sportul de masa: ''Multe nu functioneaza in sportul romanesc, pentru ca nu ai baze. In momentul in care nu ai baze, nu ai nici performante. Sportul de performanta se cerne tocmai dintre cei care participa si sunt integrati in sportul pentru toti, sportul scolar, sportul universitar, sportul gimnazial. Noi aici avem carente foarte mari si vedem copii care sunt scutiti in totalitate la orele de sport. Trebuie gandita o strategie, dar trebuie insuflat copilului dragostea pentru sport, dragostea pentru miscare. Si parintii au o mare parte din vina, pentru ca nu isi lasa copii sa faca miscare, pentru ca sportul nu inseamna numaidecat performanta, inseamna sanatate.''

In prezent, doar circa 40 de sportivi romani si-au asigurat calificarea la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro (5-21 august), dar numarul lor ar putea creste simtitor in urmatoarele doua luni, cand sunt programate mai multe concursuri de calificare.