Atletul Marius Ionescu (CSM Ploiesti) a castigat cursa 20 de kilometri din Alphen aan den Rijn (Olanda), duminica, fiind cronometrat cu timpul de 1 h 10 min 10 sec, potrivit Agerpres.

Ionescu a reusit cea mai buna performanta a sa in trei participari, dupa locul patru ocupat in 2014 si dupa victoria de anul trecut (1 h 01 min 27 sec).

Locul al doilea a fost ocupat de alt roman, Alexandru Corneschi, in 1 h 01 minute 24 sec), in timp ce Nicolae Soare a terminat pe locul noua (1 h 04 min 01 sec). Podiumul a fost completat de belgianul Benjamin Barbier (1 h 02 min 12 sec).

Cursa a fost un bun prilej de verificare a nivelului de pregatire acumulat in Portugalia, el antrenandu-se din luna ianuarie la Monte Gordo, dar si o repetitie in perspectiva participarii la maratonul de la Dusseldorf, de pe 24 aprilie, acolo unde sportivul nostru porneste din postura de castigator al editiei din 2015, potrivit site-ului clubului CSM Ploiesti. Dupa cursa din Olanda, Marius Ionescu s-a intors in Portugalia pentru inca zece zile de antrenamente, iar apoi va reveni in Romania.