Una dintre cele mai valoroase gimnaste ale tuturor timpurilor, Catalina Ponor, a decis sa renunte la activitatea competitionala, din cauza problemelor de sanatate.

Sportiva, in varsta de 20 ani, a mai avut o tentativa de a se retrage in primavara anului trecut, dar s-a intors dupa cateva luni in sala de gimnastica, fiind decisa sa participe si la Olimpiada de la Beijing. Mai mult, Ponor s-a pregatit in ultima vreme cu Mariana Bitang, cea care a anuntat ca eleva sa are forta sa revina in topul gimnasticii mondiale.

Ultimele investigatii medicale (probleme mari la spate) au determinat-o insa pe Catalina Ponor sa abandoneze definitiv sportul care a facut-o celebra, in pofida faptului ca evoluase cu reprezentativa Romaniei la Mondialele din acest an, de la Stuttgart.

"Sunt exclusiv motive medicale si nu vreau sa-mi mai asum niciun risc. Acum ma gandesc doar la facultate si la Sarbatorile de iarna pe care o sa le petrec impreuna cu familia !", a declarat sportiva care a cucerit, in 2004, nu mai putin de 3 medalii de aur la Olimpiada de la Atena.

Pe langa performanta realizata la Jocurile Olimpice, Ponor mai are in palmares cinci titluri europene, dintre care trei la Amsterdam, in 2004 (la barna, la sol si cu echipa), unul la Debrecen in 2005 (barna) şi altul la Volos, in 2006 (barna).

De asemenea, Ponor a mai cucerit o medalie de argint cu echipa si una de bronz la sol, la Campionatele Europene din 2006, de la Volos. Din palamresul ei lipseste titlul mondial, avand insa trei medalii de argint la CM de la Anaheim din 2003 (barna, sol si cu echipa) si doua de bronz, la CM de la Melbourne in 2005 (barna) si la CM de la Stuttgart in 2007 (cu echipa).