Emblema bobului romanesc, Ion Panturu a incetat din viata la 82 de ani. Cea mai importanta reusita pe plan international a lui Pantura ramane medalia de bronz la Olimpiada de Iarna de la Grenoble din 1968, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ion Panturu a facut parte si din echipa de bob patru persoane a Romaniei care s-a clasat pe locul 10 la Jocurile Olimpice de la Sapporo in 1972. El a castigat medalia de argint la Campionatul Mondial din 1969 si medalia de bronz la Campionatul Mondial din 1973.

Ca antrenor, Pantura a format mai multe generatii valoroase ale bobului romanesc, fiind numit Maestru Emerit al Sportului.

"Federatia Romana de Bob si Sanie isi exprima regretul pentru trecerea in nefiinta a lui Ion Panturu, considerat emblema bobului romanesc. Ion Panturu este singurul roman medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de Iarna, desfasurate in anul 1968 la Grenoble. A concurat la bobul de doua persoane impreuna cu franarul Nicolae Neagoe, iar performanta lor nu a mai fost egalata pana in prezent", se arata in comunicatul Federatiei Romane de Bob si Sanie, transmis de Mediafax.