Forul european de baschet a anuntat, sambata, la Munchen, gazdele Campionatului European masculin din 2017, Romania, care a candidat in premiera, primind dreptul de organizare a unei grupe in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, informeaza Mediafax.

Potrivit anuntului FIBA Europe de sambata, Finlanda, Israel, Romania si Turcia vor gazdui cate o grupa a CE din 2017, iar faza finala a competitiei va avea loc tot in Turcia, la Istanbul.

La ceremonia de la Munchen, Romania a fost reprezentata de presedintele FR Baschet, Horia Paun, expertul in relatii internationale al forului, Adrian Voinescu, secretarul de stat Carmen Tocala, fostul jucator in NBA, dar si al Universitatii Cluj, Ghita Muresan, precum si vicepresedintele U BT Cluj, Mircea Cristescu, si primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Federatia Romana de Baschet a depus, in luna octombrie, dosarul de candidatura a Romaniei pentru organizarea, in premiera, a unei grupe din cadrul Campionatului European masculin din 2017.

Conform procedurilor, o inspectie a FIBA Europe a avut loc ulterior, in 21 noiembrie, cand la Cluj-Napoca s-a disputat partida feminina dintre Romania si Bosnia, din preliminariile CE din 2017, la meci asistand peste 5.000 de suporteri.

Sala din Cluj-Napoca, de 7.200 de locuri, ar urma sa-si mareasca, cel mai probabil prin atasarea de tribune mobile, capacitatea pana la 10.000 de locuri, aceasta fiind o conditie obligatorie pentru organizarea unor partide din cadrul Eurobasket.

Pentru organizarea CE din 2017 si-au depus candidaturile Romania, Polonia, Israel, Finlanda si Turcia. Editia din 2015 a Campionatului European s-a desfasurat in Franta, Germania, Letonia si Croatia, iar faza finala a competitiei in Franta.