COSR recomanda FRG cooptarea antrenorului Nicolae Forminte in conducerea tehnica a lotului feminin de gimnastica si a unui specialist strain care sa se ocupe de pregatirea sportivelor la paralele inegale, forul olimpic anuntandu-si disponibilitatea de a sustine contractul acestuia din urma, informeaza Mediafax.

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Alin Petrache, i-a transmis, luni, o scrisoare deschisa presedintelui Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica, dupa rezultatele slabe obtinute de lotul olimpic feminin de gimnastica la Campionatele Mondiale, competitie care puncteaza in procesul de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016 si dupa ce a constatat "o totala ignoranta fata de recomandarile COSR in legatura cu pregatirea olimpica".

"Manifestandu-ne public ingrijorarea, revenim, solicitandu-va implementarea unor masuri concrete in scopul redresarii parcursului sportiv ramas pana la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016, prima premisa a unei evolutii in perspectiva Jocurile Olimpice Tokyo 2020", a afirmat Petrache.

COSR solicita o analiza a prestatiei antrenorilor si a celorlalti membri ai colectivului tehnic in procesul de pregatire si participare la Campionatul Mondial 2015, identificarea raspunderii fiecarui membru fata de rezultatele obtinute si comunicarea masurilor pe care FRG intelege sa le aplice.

"Forul olimpic recomanda cooptarea domnului Nicolae Forminte, al carui palmares este de notorietate datorita rezultatelor de valoare obtinute in competitii majore, precum si aportul adus la formarea unor sportivi de inalta performanta ai Romaniei, in colectivul de antrenori ai lotului. Totodata, se propune cooptarea unui antrenor strain, expert in pregatirea pentru aparatul 'paralele inegale', aspect fata de care COSR isi reconfirma disponibilitatea sustinerii financiare a contractului", se arata in document.

Echipa feminina de gimnastica a Romaniei a incheiat calificarile la CM pe locul 13 si va evolua, in premiera in istoria sa, la turneul preolimpic de la Rio pentru calificarea la JO din 2016, in timp ce in finalele individuale de la Mondiale s-au calificat doar Iordache si Jurca la individual-compus.

Astfel, echipa Romaniei, medaliata olimpica la fiecare editie, incepand cu 1976, a incheiat calificarile la Mondiale pe locul 13 si va evolua, in premiera in istoria sa, la un turneu preolimpic, cel de la Rio (16-19 aprilie 2016), pentru unul din ultimele patru locuri calificante la JO de anul viitor, unde vor concura, calificate direct, si primele opt clasate la CM din acest an.