Galezul Lynn Howells, antrenorul echipei Romaniei, a declarat, marti, dupa victoria remarcabila cu Canada, de la Cupa Mondiala, ca ''stejarii'' nu au renuntat nicio clipa la gandul ca vor invinge.

''Ma bucur ca am reusit aceasta victorie si mai ales ca am reusit sa revenim atat de bine in joc. Ceea ce a fost dezamagitor pentru mine a fost ca am jucat atat de slab in prima repriza. Stiam ce avem de facut in fata Canadei, aveam un plan de joc, pe care trebuia sa il respectam. Stiam ca vom avea sansa sa ne facem jocul in ultimele 20 de minute, nu am renuntat nicio clipa la ideea ca nu vom putea invinge'', a declarat Howells, la conferinta de presa de dupa meciul de la Leicester, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

''Asteptam doar o oportunitate ca ei sa ne lase sa ne facem jocul si cand aceasta a venit, era clar ca vom reusi sa marcam. Este o victorie importanta, pentru ca ne ajuta sa mergem la meciul cu Italia cu un moral bun. Avem doar patru zile pana la meci, pe care trebuie sa il pregatim cat mai bine. Am mai spus ca pentru noi partida cu Italia va fi ca o finala, pentru ca miza este prezenta directa la urmatoarea Cupa Mondiala, iar in rugby totul este posibil. Jucatorii trebuie sa inteleaga ca e un meci impotriva unei echipe din primul esalon valoric si sa ii acorde atentia cuvenita'', a mai spus Lynn Howells.

Capitanul Mihai Macovei, autorul celor doua eseuri ale ''stejarilor'', le-a multumit suporterilor pentru incurajari, dar si lui Tincu, antrenorul cu inaintarea: ''Ne bucuram de acesti suporteri care au venit in tribune si vrem sa le multumim si sa le dedicam lor victoria, pentru ca ne-au incurajat pana la final si au fost alaturi de noi. Dorim sa ii multumim si lui Marius Tincu, care trece prin momente grele in familie, dar a ales sa ramana alaturi de noi si vrem sa ii dedicam si lui victoria. Toti am jucat astazi cu gandul la el''.

Romania a obtinut primul succes in fata Canadei la Cupa Mondiala, dupa ce precedentele doua intalniri, la editiile din 1991 si 1995, fusesera castigate de reprezentantii ''frunzei de artar''. ''Stejarii'' au bifat a patra victorie consecutiva in intalnirile directe cu nord-americanii.

In ultimul meci la Cupa Mondiala 2015, Romania va intalni formatia Italiei, pe 11 octombrie, la Exeter, pe Sandy Park. Echipa care va castiga aceasta partida se va califica direct la Cupa Mondiala din 2019.

Reprezentativa de rugby a Romaniei a invins formatiei Canadei, cu scorul de 17-15 (0-8), dupa o revenire de senzatie, de la 0-15, marti seara, la Leicester, in al treilea joc al ''stejarilor'' in Grupa D a Cupei Mondiale 2015 din Anglia si Tara Galilor.