Boxerul roman Mihai Nistor a cucerit centura de campion mondial AIBA Pro Boxing la categoria supergrea (+91 kg), marti seara, intr-o gala desfasurata la Hamburg, dupa ce l-a invins prin KO tehnic in repriza a noua pe germanul Erik Pfeifer, detinatorul titlului, transmite Agerpres.

Nistor si-a trimis adversarul la podea cu o lovitura de stanga in barbie, dupa ce germanul primise din partea arbitrilor cinci din cele opt reprize disputate.

Mihai Nistor, medaliat cu bronz la Europenele din acest an, si-a indeplinit astfel un nou obiectiv, titlul mondial, dupa ce isi asigurase calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, ca si adversarul sau.

Nistor (25 ani) a boxat curajos, cu gandul ca oricat de bine ar lupta va fi aproape imposibil sa castige la puncte meciul Pfeifer, pe terenul acestuia. Cand campionul german (28 ani), dublu medaliat cu bronz la Mondiale, a inceput sa oboseasca, pugilistul bacauan a cautat sa dea lovitura decisiva si a profitat de sansa ivita in debutul reprizei a noua (meciul era programat pe durata a 12 runde).

Mihai Nistor a devenit al patrulea campion mondial al Romaniei la profesionisti (APB este divizia profesionista a AIBA ¬ Asociatia Internationala a Boxului Amator), dupa Mihai Leu, Leonard Doroftei si Lucian Bute.

Cei doi boxeri s-au mai intalnit in APB in decembrie 2014, cand victoria i-a revenit lui Pfeifer inainte de limita, din cauza ranirii lui Nistor.

Mihai Nistor a impresionat si anul acesta, obtinand victorii in fata rusului Magomed Omarov, in prima runda a ciclului unu al competitiei, dar si in fata marocanului Mohammed Arjaoui, chiar la Casablanca.