Actualul Sef al Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Belua fost desemnat cel mai de succes antrenor din lume, in urma rezultatelor exceptionale reusite de-a lungul timpului cu echipa feminina de gimnastica a Romaniei.

Tehnicianul roman a primit acest "titlu" din partea Academiei Recordurilor Mondiale, cea mai importanta organizaţie de acest gen de pe mapamond. Palmaresul antrenorului Octavian Belu include 16 medalii olimpice de aur şi un total de 279 medalii obţinute la Campionate Mondiale, Europene şi Jocuri Olimpice.

"Dăruirea lui Octavian Belu pentru performanţă a reprezentat cheia succesului gimnasticii româneşti. Belu a fost decorat de 3 Presedinti ai Romaniei şi a primit cele mai înalte onoruri din partea Comitetului Olimpic Român !", se arata intr-un comunicat publicat de World Records Academy, pe site-ul oficial.

Octavian Belu a condus echipa de gimnastică a României la câştigarea a 5 titluri mondiale şi două titluri olimpice, precum şi la numeroase titluri individuale obtinute de sportive ca Lavinia Milosovici, Simona Amanar, Andreea Raducan sau Catalina Ponor. Potrivit World Records Academy, si reprezentativa tarii noastre, domina, prin performantele din ultimii 16 ani, topul celor mai bune nationale din gimastica feminina.