Alzain Tareq n-o sa castige medalii la campionatele mondiale de natatie, dar micuta din Bahrain a stabilit vineri un record inedit, scrie Reuters.

Alzain Tareq, cea mai tanara participanta din istoria campionatelor mondiale de natatieFoto: Captura YouTube

Avand doar zece ani, Tareq a devenit cel mai tanar competitor din istoria campionatelor mondiale de natatie dupa ce a participat in calificarile de la proba feminina de 50 de metri fluture.

Ea a terminat ultima, la mare distanta, intre cei 64 de competitori, atingand capatul bazinului dupa 41,13 secunde, la aproape 16 secunde in urma celor calificati mai departe.

“Sunt atat de bucuroasa sa fiu aici. Vreau sa fiu capabila sa invat tehnicile si modul cum inoata ceilalti”, a declarat ea.

Desi Tareq a fost foarte departe de timpul de calificare necesar pentru a ajunge la campionatele mondiale, i s-a permis sa vina datorita unei reguli ce da voie fiecarei tari fie reprezentata.

“Sunt ce mai rapida inotatoare din Bahrein, asa ca m-au ales pe mine”, a explicat pustoaica.

Federatia internationala nu are stabilita in acest moment o varsta minima pentru participare, dar surse din cadrul acesteia au declarat Reuters ca aceasta politica va fi probabil revizuita in viitor.