Echipa nationala de handbal masculin tineret a Romaniei a fost invinsa, duminica noaptea, de reprezentativa Spaniei, cu scorul de 23-18 (15-12), in ultimul meci din grupa B a Campionatului Mondial din Brazilia si a incheiat pe locul secund, urmand a evolua in optimile de finala cu Tunisia, informeaza Agerpres.

Meciurile din grupa B s-au incheiat duminica noaptea, iar in urma rezultatelor Spania este lider, cu 8 puncte, urmata de Romania si Qatar, cu cate 6, Portugalia 5, Serbia 5 si Angola 0 puncte.

Spania, Romania, Qatar si Portugalia s-au calificat in optimile de finala ale competitiei.

In optimi, Romania va juca in compania echipei de pe locul 3 in grupa A, Tunisia, iar celelalte partide sunt: Spania - Rusia, Coreea de Sud - Egipt, Brazilia - Danemarca, Suedia - Portugalia, Qatar - Belarus, Germania - Argentina si Franta - Norvegia.

Toate partidele sunt programate marti, iar castigatoarele se vor califica in sferturile de finala, care vor avea loc miercuri.

Semifinalele sunt programate vineri, iar finalele pentru medalii vor avea loc duminica, in ultima zi a Campionatului Mondial.

In grupa preliminara B, Romania a inregistrat urmatoarele rezultate: cu Portugalia, scor 26-26 (11-15), cu Serbia, 21-21 (13-9), cu Qatar 32-31 (16-16), cu Angola 39-29 (20-14) si cu Spania 23-28 (15-12).

Nationala de handbal masculin tineret a Romaniei s-a calificat la CM in luna ianuarie, la 10 ani de la ultima performanta similara.

Tricolorii mici au incheiat grupa preliminara 6 pe prima pozitie, dupa victorii cu Bulgaria si Slovenia, respectiv remiza cu Croatia.

La ultima participare in competitie, in 2005, Romania s-a clasat pe locul 6.