Budapesta isi va depune candidatura la organizarea Jocurilor Olimpice de vara si Jocurilor Paralimpice din 2024, au anuntat presedintele Comitetului Olimpic Ungar si primarul orasului, intr-o scrisoare comuna adresata presedintelui CIO, informeaza Reuters.

Jocurile Olimpice Foto: london2012.com

Budapesta, care nu a mai organizat vreodata JO, va avea drept contracandidate orasele Roma, Boston, Hamburg si Paris.

"Anuntam oficial ca, in conformitate cu decizia unanima a Consiliului General al orasului si a Comitetului Olimpic Ungar, cu sprijinul Adunarii Nationale Ungare si a Guvernului, Budapesta candideaza pentru a gazdui editia a XXXIII-a a Jocurilor Olimpice si Paralimpice din 2024", se arata în scrisoarea comuna, datata 7 iulie.

Ungaria, cel mai indatorat stat din Europa Centrala, considera ca sansele candidaturii sale pentru editia 2024 vor fi mai mari tinand cont de faptul ca este singura dintre cele mai de succes zece tari la JO care nu au gazduit competitia.

De-a lungul timpului, Ungaria a obtinut 168 de medalii olimpice de aur, 148 de argint si 170 de bronz la precedentele editii ale jocurilor de iarna si de vara. Sporturile de traditie din aceasta tara sunt natatia, scrima si polo.

Capitala Ungariei va organiza, in 2017, Campionatele Mondiale de natatie, dupa ce orasul mexican Guadalajara s-a retras din cauza unor probleme financiare, sustine Mediafax.