Marius Vizer si-a anuntat, duminica, demisia din functia de presedinte al organizatiei SportAccord, care reuneste federatiile olimpice si non-olimpice, for pe care il conducea din 2013, informeaza Mediafax.

Vizer fusese reales pentru un nou mandat in aprilie, data la care a afirmat ca presedintele Comitetului International Olimpic, Thomas Bach, blocheaza activitatea forului pe care romanul il conduce din 2013.

De obicei, CIO organiza sedinte ale Comitetului Executiv in timpul intrunirilor SportAccord, insa de aceasta data nu a mai facut-o.

De asemenea, CIO a interzis reprezentantilor oraselor candidate pentru gazduirea Jocurilor Olimpice de iarna din 2022 sa participe la intalnirea SportAccord.

Totodata, Vizer a criticat Agenda 2020 a CIO, care a fost aprobata in decembrie, si prin care se doreste ca Jocurile Olimpice sa devina mai atractive pentru spectatori, orase candidate si sponsori.

"Agenda 2020 cu greu aduce un beneficiu real sportului, federatiilor internationale sau sportivilor", a explicat Vizer.

In scrisoarea de demisie, Vizer a afirmat ca de acum incolo se va dedica judo-ului, el fiind presedinte al Federatiei Internationale de Judo.