Boxerii romani Florin Girleanu (cat. 44-46 kg), Florin Gabriel Dinu (cat. 50 kg) si Alberto Cristian Florin Biro (75 kg) s-au calificat, miercuri, in semifinalele Campionatelor Europene pentru juniori de la Lvov (Ucraina) si si-au asigurat cel putin medaliile de bronz, potrivit Agerpres.

Girleanu a trecut de englezul Lewis Coley, la puncte (decizie in unanimitate, 3-0), in sferturile categoriei 44-46 kg, urmand sa lupte pentru finala cu galezul James Probert, care a trecut de armeanul Arman Galtan (2-1, decizie split).

Dinu l-a invins in sferturile de finala ale categoriei 50 kg pe pe turcul Batuhan Giritly, la puncte, primind decizia in unanimitate (3-0). In penultimul act, Dinu va lupta cu italianul Alssio Cangelosi, victorios la puncte (decizie split, 2-1) in fata georgianului Otar Naveriani.

La cat. 75 kg, Biro, vicecampion european de cadeti anul trecut, la Anapa (Rusia), s-a impus la puncte (decizie 3-0) in fata turcului Ozancan Aslantas, in sferturile de finala, adversarul sau fin semifinale fiind norvegianul Shamsudin Shamilov, care a trecut de cehul Karel Adam (3-0).

In schimb, Emanuel Constantin Mican a fost invins in sferturile de finala ale categoriei +80 kg de azerul Mahamad Abduliaev, la puncte (decizie 3-0).

La startul competitiei s-au aliniat 220 de sportivi din 27 de tari, Romania participand cu opt pugilisti.