Fostul pugilist campion al greilor la profesionism, Mike Tyson si-a ispasit pedeapsa primita pentru conducerea sub influenta alcoolului si a substantelor dopante. Tyson a petrecut o singura zi in inchisoare, dar va trebui sa efectueze 360 de ore de munca in folosul comunitatii.

Fostul boxeur, ajuns la 41 de ani, a fost arestat pe 29 decembrie 2006 deoarece conducea imprudent si a fost aproape sa loveasca o masina a politiei. In acea noapte el fusese vazut intr-un club din Scottsdale, statul Arizona. La controlul efectuat, s-au gasit asupra sa 2,16 grame de cocaina, iar la analiza sangelui au fost depistate urme de marijuana.

In ciuda gravitatii faptelor, avocatii lui Tyson au reusit sa-i convinga pe judecatori ca "Iron Mike" a renuntat la substante dopante si a inceput o campanie de educare a copiilor pe care ii sfatuieste sa stea departe de droguri si alcool.

Desi era in fata unei pedepse de trei ani si noua luni pentru posesie de droguri, si alte sase luni pentru conducere sub influenta alcoolului, acuzatii pentru care Tyson a pledat vinovat, fostul pugilist a ajuns la o intelegere cu procurorii pentru pedeapsa minima.

In 1992, Mike Tyson a fost inchis pentru trei ani de zile, fiind gasit vinovat pentru viol, si a mai petrecut o perioada dupa gratii, in 1999, pentru atac.

In cariera de boxeur profesionist, "Iron Mike" a castigat 50 de meciuri, 44 prin knock-out, si a pierdut doar 6. A fost primul pugilist la categoria grea care a detinut in acelasi timp cele mai importante centuri de campion: WBA, WBC si IBF.

A ramas de asemenea cunoscut pentru muscatura din partida cu Evander Holyfield. In 1997, cei doi s-au infruntat pentru titlul mondial, iar Tyson si-a muscat adversarul de ureche.