Floyd Mayweather l-a invins la puncte pe Manny Pacquiao, duminica dimineata, la MGM Grand Arena din Las Vegas, intr-un meci la categoria supermijlocie, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Floyd Mayweather, in varsta de 37 de ani, este neinvins acum in 48 de meciuri, iar Manny Pacquiao, in varsta de 36 de ani, are 57 de victorii si sase infrangeri in 65 de partide.

Mayweather detine centurile WBC si WBA la categoria semimijlocie, iar acum va avea si centura WBO, care era detinuta de Pacquiao.

Meciul a fost arbitrat de americanul Kenny Bayless, care a fost platit cu suma de 25.000 de dolari. Arbitri-judecatori au fost Bert Clements, Dave Moretti si Glenn Feldman si fiecare au primit cate 20.000 de dolari.

Cei trei arbitri-judecatori i-au acordat victoria lui Mayweather in unanimitate: 118-110, 116-112 si 116-112.

Inceputul partidei a fost intarziat aproximativ o ora din cauza problemelor la reteaua pay-per-view, conform anuntului facut de televiziunea care a detinut drepturile pentru acest meci.

Pacquaio a intrat in ring pe acordurile melodiei "Ma lupt pentru Filipine", interpretata chiar de pugilistul filipinez. In drumul spre ring, Manny Pacquaio si-a facut un "selfie" alaturi de antrenorul Freddie Roach si staff-ul sau. In ring, Pacquaio s-a dus intr-un colt in care a ingenuncheat si s-a rugat.

Imnul statului Filipine a fost cantat de Gail Banawis, alaturi de The Word, iar imnul SUA a fost intonat de Jamie Foxx.

Meciul de box Floyd Mayweather - Manny Pacquiao a beneficiat de cea mai mare bursa din istorie, 300 de milioane de dolari (274 de milioane de euro), care va fi impartita in proportie de 60 la suta pentru Mayweather (180 de milioane de dolari - 164 de milioane de euro) si restul pentru Pacquiao (120 de milioane de dolari - 109 milioane de euro).

Cu cele 180 de milioane de dolari pe care le va primi, Mayweather va deveni, potrivit Forbes, sportivul cu cele mai mari castiguri intr-un an, depasindu-l pe Tiger Woods, care in 2009 a obtinut 112 milioane de euro.