Bucurestiul va deveni in weekendul ce urmeaza una din capitalele mondiale ale sportului electronic, peste 20.000 de oameni fiind asteptati la Sala Polivalenta din Capitala unde va avea loc turneul Dream Hack 2015, cel mai mare turneu de eSports din tara noastra ajuns deja la a cincea editie. Evenimentul cuprinde 4 turnee internationale si 5 competitii nationale in care vor evolua peste 400 de jucatori straini si romani pentru premii in valoare de peste 250.000 de dolari, cifre comparabile cu cele mai mari intreceri sportive care se tin in tara noastra. Jocurile care vor fi in lumina reflectoarelor in acest weekend sunt Counter Strike: Global Offensive (CS:GO), DOTA 2, League of Legends, HearthStone si Minecraft.

DreamHack BucharestFoto: DreamHack

DreamHack 2015 Bucharest are loc intre 24 si 26 aprilie, la Sala Polvalenta, iar organiatorii asteapta peste 20.000 de spectatori. Vizitatorii DreamHack Bucharest 2015 vor avea la dispozitie doua scene diferite pentru a urmari meciurile. In plus, competitiile vor fi vizionate online de sute de mii de spectatori din lumea intreaga, anunta organizatorii de la Professional Gamers League (PL), brandul dedicat sporturilor electronice din cadrul ComputerGames.ro.

Programul evenimentului, aici.

Dream Hack 2015 presupune premii in totale de peste 250.000 de euro, o suma ce, spre comparatie, pune evenimentul de la Polivalenta la egalitate cu turneul WTA de la Bucuresti, unde Simona Halep a castigat anul trecut.

La ultimele editii de la Bucuresti, Sala Polvalenta a fost arhiplina, circa 30.000 de oameni vizionand evenimentele si turneele de la Dream Hack. Am scris despre asta aici.

Programul si turneele de la Dream Hack 2015:

PGL CS:GO Championship Series - Program

Cele mai bune patru echipe de Counter-Strike Global Offensive din lume vin la DreamHack Bucharest 2015 pentru a disputa fazele finale ale turneului PGL CS:GO Championship Series:

> Fnatic

> Ninjas in Pyjamas

> Team EnVy

> TSM

Semifinalele si finalele PGL CS:GO Championship Series vor fi comentate din Sala Polivalenta de Toby "TobiWan" Dawson si Matthew "Sadokist" Trivett si analizate de un formidabil trio de specialisti in Counter-Strike: Richard Lewis, Duncan "Thorin" Shields si Joona "Natu" Leppanen. Comentariul specialistilor va insoti meciurile difuzate in timpul DreamHack Bucharest 2015 pe canalul Twitch al PGL.

PGL Spring Tavern Tales - Program

La randul lor si cei mai buni jucatori de Hearthstone din lume revin la Bucuresti, insotiti de cateva nume noi, toti atrasi de valoarea premiilor puse in joc in turneul PGL Spring Tavern Tales: 10.000 de dolari si 115 puncte Hearthstone World Championship. 40 de jucatori (calificati sau invitati) vor participa la acest turneu in toate cele trei zile ale evenimentului de la Sala Polivalenta.

Comentatori:

>Marcin "Gnimsh" Filipowicz

> Sebastian "Forsen" Fors

Jucatori invitati:

> James "Firebat" Kostesich

> Petar "Gaara" Stevanovic

> Aleksandr "Kolento" Malsh

> Adrian "Lifecoach" Koy

> Eugene "Neirea" Shumilin

> Radu "Rdu" Dima

> Cong "StrifeCro" Shu

>Thijs "ThijsNL" Molendijk

Turneul PGL Spring Tavern Tales va fi transmis pe canalul Twitch al PGL dedicat Hearthstone.

DreamHack Bucuresti

DreamHack Bucuresti

Foto: Hotnews

PGL Spring Champions of the Storm - Program

In premiera pentru Romania va fi organizat un turneu cu echipe straine pentru Heroes of the Storm, noul joc online de strategie pe care Blizzard se pregateste sa il lanseze. Patru dintre cele mai bune echipe din Europa vor concura in PGL Spring Champions of the Storm pentru premii in valoare totala de 10.000 de euro.

Comentatori:

>Thomas "Khaldor" Kilian

>Christopher "Tetcher" Ivermee

Echipe:

> Fnatic

> Gamers2

> SK Gaming

> Team Liquid

Turneul PGL Spring Tavern Tales va fi transmis pe canalul Twitch al PGL dedicat jocului Heroes of the Storm.

Dota 2 - StarLadder StarSeries XII

Bucurestiul va fi primul oras european dupa Kiev care gazduieste finala turneului de Dota 2 organizat de StarLadder si dotat cu premii in valoare de 123.000 dolari (care mai pot creste prin contributiile fanilor).

Vizitatorii DreamHack Bucharest 2015 vor avea ocazia unica de a asista la partidele dintre cele mai bune 8 echipe de Dota 2 din lume: Team Secret, Alliance, Cloud9 si London Conspiracy; iG, ViCi Gaming; Team Malaysia; Team Tinker. In plus, va fi prima data cand echipe chinezesti de Dota 2 pasesc pe o scena din Romania, anunta organizatorii.

DreamHack Bucharest 2015 mai include de asemenea: PGL Streaming Area unde vedetele Youtube se vor intalni cu fanii lor, PGL Arcade cu intreceri pentru impatimitii de console, concurs cosplay cu invitati internationali, zona BYOC (Bring your own computer), concursul DreamQuest si multe alte surprize.