Boxerul roman Jo Jo Dan a fost invins prin KO tehnic de britanicul Kell Brook, detinatorul titlului, sambata seara, la Sheffield, intr-un meci pentru centura mondiala IBF la categoria welter, potrivit Agerpres

Jo Jo Dan Foto: AGERPRES

Brook si-a aparat cu succes pentru prima oara titlul mondial, aratand ca este net superior pugilistului roman, intr-un meci care a durat doar patru reprize.

In prima runda, Jo Jo Dan (33 ani) a inceput in atac, dar Brook a reusit cateva lovituri bune. Pugilistul roman a fost trimis de doua ori la podea in repriza a doua, dupa o lovitura de dreapta si un upercut de dreapta. Ionut Ion, numele real al lui Jo Jo Dan, a rezistat cu greu in runda a treia, iar in repriza a patra a fost din nou trimis in doua randuri la podea. Jo Jo Dan a ajuns cu greu in coltul sau, arbitrul de ring, americanul Earl Brown, l-a intrebat daca mai doreste sa continue, iar staff-ul lui Jo Jo Dan a recunoscut victoria britanicului.

Jo Jo Dan a devenit al treilea roman care pierde inainte de limita in Marea Britanie, dupa Lucian Bute, care a cedat titlul de campion mondial IBF la supermijlocie in fata lui Carl Froch, in mai 2012, la Nottingham, si dupa greul Cristian Ciocan, campionul european WBO, invins prin KO tehnic de Tyson Fury, pe 28 februarie, la Londra.

Jo Jo Dan a suferit a treia sa infrangere la profesionisti (primul KO), unde are si 34 de victorii (18 KO). Brook a bifat a 34-a victorie (23 KO) din tot atatea meciuri.