Guvernul va aplica, incepand cu anul viitor, TVA de 9% si pentru accesul la evenimentele sportive, cu argumentul ca sportul este un fenomen social si economic care prezinta un grad inalt de interes pentru populatie, releva proiectul actualizat al Codului Fiscal, informeaza Mediafax.

"Avand in vedere rolul important al sportului in societate si caracterul specific al acestuia, se propune aplicarea cotei reduse de TVA de 9% si pentru serviciile constand in permiterea accesului la evenimentele sportive. Aceasta masura este conforma cu acquis-ul comunitar si vizeaza promovarea sportului, care este un important fenomen social si economic, ce prezinta un grad inalt de interes pentru cetateni", se afirma in document.

In noul proiect este propusa in continuare TVA de 9% pentru serviciile constand in permiterea accesului la castele, muzee, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectura si arheologice, gradini zoologice si botanice, targuri, expozitii si evenimente culturale, cinematografe.

Noul proiect mentine ideea reducerii cotei standard de TVA de la 24% la 20%, incepand cu 2016, si la 18%, incepand cu 2018.