Campionatele Europene de gimnastica din 2017, care vor fi gazduite de Bucuresti, vor avea loc in perioada 17-23 aprilie, potrivit anuntului Federatiei Romane de Gimnastica, informeaza Mediafax.

Romania, gazda CE de Gimnastica din 2017Foto: romgym.ro

"La propunerea federatiei noastre, Comitetul Executiv al UEG, precum si Comitetele Tehnice, în urma discutiilor care au avut loc zilele trecute la Montpellier, au aprobat ca perioada de desfasurare a celei de-a saptea editii individuale a Campionatelor Europene intervalul 17-23 aprilie 2017", se arata in comunicatul FR Gimnastica.

România a obtinut in 23 ianuarie dreptul de organizare al CE de gimnastica din 2017 in detrimentul Danemarcei, in urma reuniunii Comitetului Executiv de la Lausanne.

Presedintele FR Gimnastica, Adrian Stoica, declara atunci, ca infrastructura necesara organizarii CE din 2017 a fost prezentata la sedinta Comitetului Executiv doar "in poze".

"Noi am prezentat niste poze, iar ele trebuie sa devina realitate. Ma refer la noua Sala Polivalenta din Bucuresti. Responsabilitatea se intinde pe mai multi ani si include mai multi factori responsabili, nu doar federatia", a spus Stoica.

Tot atunci, ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, declara ca organizarea CE de gimnastica din 2017 este o mare responsabilitate si nu concepe ca noua Sala Polivalenta din Bucuresti, de 12.000 de locuri, sa nu fie terminata la timp.

Constructia Salii Polivalente de la Bucuresti, de 12.000 de locuri, din Complexul Sportiv National "Lia Manoliu", in care ar urma sa se desfasoare CE de gimnastica, feminin si masculin, din aprilie 2017, nu a fost inca inceputa.

Editia CE din 2017 va fi a doua gazduita de tara noastra dupa cea din 1957, prima a competitiei.