Austriaca Daniela-Iraschko-Stolz a castigat sambata prima etapa a Cupei Mondiale Feminine de Sarituri cu Schiurile, care se desfasoara in perioada 7-8 februarie la Complexul Olimpic de Sarituri cu Schiurile din Valea Carbunarii de la Rasnov, pe trambulina HS 100, transmite Agerpres.

Pe locul doi s-a clasat japoneza Sara Takanashi, iar locul trei i-a revenit sportivei Maren Lundby din Norvegia. Reprezentantele Romaniei Daniela Haralambie si Bianca Stefanuta s-au clasat pe locurile 32, respectiv 37, a precizat pentru AGERPRES, Andrei Stoieanof, din partea organizatorilor.

Duminica va avea loc a doua etapa a Cupei Mondiale Feminine de Sarituri cu Schiurile de la Rasnov. La etapa din acest an a Cupei Mondiale Feminine participa 39 de sportive din 12 tari printre acestea aflandu-se Daniela Iraschko-Stolz, locul 1 in clasamentul FIS, Carina Vogt, campioana olimpica de la Soci 2014, si Sara Takanashi, cea mai buna saritoare cu schiurile din Japonia si cea care a inregistrat recordul de 100,5 metri pe HS100 la Rasnov, in Cupa Mondiala de Sarituri cu Schiurile 2013.