Bernard Hopkins, care va implini in scurt timp 50 de ani, incerca sa castige titlul mondial WBO in fata lui Serghei Kovalev, 31 de ani, la categoria semigrea, pentru a-l adauga centurilor sale WBA si IBF, sambata, la ora locala 22,35, la Atlantic City, scrie AFP.

La 26 de ani de la debutul la profesionisti, "The Alien" va inerca sa isi consolideze locul in istoria boxului.

Americanul este, de la victoria sa in 2011 impotriva canadianului Jean Pascal pentru titlul WBC - pierdut ulterior - cel mai in varsta campion mondial din istoria boxului.

Acesta isi fixase initial ca obiectiv unificarea categoriei inainte de a implini 50 de ani, in 15 ianuarie 2015, dar nu va reusi acest lucru, nu din cauza capacitatilor sale fizice, ci a inevitabilelor intarzieri in negocierea contractelor si a luptelor.

Intrebat cum isi explica incredibila sa longevitate, acesta a declarat, joi: "Nu am secrete, dar cand urc in ring sunt in razboi cu adversarul meu".

"De la nasterea mea, in 1965, am fost mereu special", a subliniat "B-Hop".

"Sunt unul dintre cei mai curati atleti din istoria acestui sport", a continuat acesta, pentru a respinge orice acuzatie de dopaj.

In fata adversarului sau cu 19 ani mai tanar, va miza, in afara palmaresului sau de 55 de victorii, sase infrangeri si doua egaluri, rezistenta sa fizica, ce i-a permis sa-i invinga pe Oscar de la Hoya sau Felix Trinidad.

Kovalev spera sa puna punct carierei lui Hopkins.

"Dupa aceasta lupta, ar putea incepe o cariera in teatru sau spectacole, deoarece vorbeste bine", a spus rusul, care adauga ca, din cauza ca nu vorbeste deloc bine engleza, nu intelege decat 10% din ce spune adversarul sau. Kovalev a castigat inainte de limita 23 din cele 25 de victorii si nu a cunoscut infrangerea.

In cazul in care castiga, urmatorul obiectiv al lui Hopkins va fi titlul WBC, detinut de canadianul de origine haitiana Adonis Stevenson, 36 de ani.

La varsta de 13 ani, Hopkins jefuia oameni si fusese deja injunghiat de trei ori. La 17 ani, Hopkins a fost condamnat la 18 ani de inchisoare pentru noua capete de acuzare. In inchisoare, si-a descoperit pasiunea pentru box. Dupa aproape sapte ani petrecuti in inchisoare, a fost eliberat in 1988.

Atunci s-a decis sa foloseasca boxul pentru a scapa de fosta sa viata si s-a convertit la islam. Cand a plecat, i-a spus gardianului: "Nu ma mai intorc aici" (sursa - Wikipedia).