Adrian Stoica, presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, a declarat, luni, ca tehnicienii Octavian Bellu si Mariana Bitang "si-au clarificat lucrurile pe care le aveau ei cu ei" si au redevenit antrenori ai lotului feminin, sustine Mediafax.

Octavian Bellu si Mariana BitangFoto: Hotnews

Oficialul FRG a precizat ca antrenorii nu au semnat alte contracte cu federatia. "Ei sunt demult in pozitia de antrenori ai lotului national. A fost doar o etapa scurta in care dansii si-au clarificat niste lucruri si sunt la lotul national de mult. Dupa mondiale erau deja in treaba. Acum lucreaza efectiv cu sportivele. Am discutat cu dansii, nu exista contracte separate, sunt intr-o colaborare, nu neaparat cu contractul pe masa. E o problema foarte veche intre noi, pentru ca federatia are resurse limitate. Dar asta nu e o chestiune care sa-i impiedice sa pregateasca lotul national. Nu au avut alte doleante, oamenii si-au clarificat lucrurile pe care le aveau ei cu ei si sunt inapoi la treaba. Nu e niciun fel de problema", a declarat Adrian Stoica.

"Noi suntem in permanent contact cu dansii, pentru ca toata metodologia si coordonarea lotului a ramas in atentia lor. Dansii s-au ocupat de pregatirea antrenorilor, chiar daca dansii nu au stat efectiv in sala sa anteneze sportivele. Dar dansii au coordonat lotul de gimnastica pe toata aceasta perioada. Au coordonat antrenorii si inainte de mondiale. Nu au pierdut contactul cu lotul pentru ca sunt coordonatori lotului. Acum dansii merg in sala la Izvorani", a declarat Carmen Tocala, ministrul secretar de stat in Ministerul Tineretului si Sportului.

Mariana Bitang declarase, pentru Mediafax, la jumatatea lunii septembrie, ca ea si Octavian Bellu nu mai sunt antrenori coordonatori ai lotului olimpic feminin de gimnastica. Cei doi nu au participat alaturi de Romania la Mondialul de la Nanning (China).

La Campionatele Mondiale de la Nanning gimnastele tricolore au fost insotite de staful tehnic format din Lacramioara Moldovan, Lucian Sandu si Cristian Moldovan.